I AM Social

Social media beheer & Contentplanning

“Social Media? Daar heb ik echt geen tijd voor!”

Of geen zin in. Dat is wat ik regelmatig terugkrijg van ondernemers. En dat snap ik ook, want het kóst ook veel tijd. Maar tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder.

Social media wordt allang niet meer alleen ingezet om business te promoten. Het is een manier om de interactie met je doelgroep(en) aan te gaan, zichtbaar te blijven, een band met je volgers op te bouwen en naamsbekendheid te creëren. Om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de tijd die je aan social media besteed geef ik je hieronder een aantal tips.

Vaak schrikt de hoeveelheid social media mogelijkheden mensen af om er wat mee te doen. Ze denken dat ze met elk kanaal aan de slag moeten als ze social media in willen zetten. Dat is niet zo. Zoek uit op welk kanaal jouw doelgroep zich bevindt en focus daarop. Je hebt veel meer aan nuttige content op één of twee kanalen, dan matige content verdeeld over vier kanalen. Tip: post niet exact dezelfde content op hetzelfde tijdstip op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Daarmee zorg je dat je volgers beide kanalen blijven volgen. Houd het interessant.

Zorg daarnaast dat je voor jezelf een aantal thema’s bedenkt waaraan je je content koppelt. Zo heb je een richtlijn waaraan je je wekelijks of maandelijks dient te houden. Je kunt zelfs een dag aan een thema hangen, zo weet je precies wat voor soort bericht je op welke dag ‘moet’ posten. Je zult merken dat het steeds makkelijker wordt om content te verzinnen zodra je rekening houdt met de thema’s.

Herken je dat onrustige gevoel dat je er constant aan herinnert dat je nu toch echt wat op social media moet posten, omdat het alweer veel te lang geleden is? Voorkom dat door vooruit te werken. Plan een vast moment in de week voor jezelf waarop je rustig kunt gaan zitten, inspiratie op kan doen en ideeën uit kan werken. Heb je personeel in dienst? Plan dan eens in de zoveel tijd een brainstormsessie. Met elkaar kom je toch weer tot andere ideeën dan alleen. Er zijn verschillende apps waarmee je je content in kunt plannen, waardoor je vooruit kunt werken en daarmee rust in je hoofd creëert.

Vind je bovenstaande tips nuttig, maar weet je alsnog niet waar je de tijd of de inspiratie vandaan moet halen? Neem dan eens contact met mij op. Ik ga graag met je in gesprek om te kijken waar ik je bij kan helpen en ondersteunen.


Terug