I AM Social

Social media beheer & Contentplanning

The only way to do great work is to do what you love - Steve Jobs

Lekker afgezaagd he, zo'n quote? Toch slaat hij de spijker op z'n kop.

Ga maar eens na, doe jij werk waar je écht blij van wordt? Ik heb niet zo heel lang geleden de stap gezet om dat te gaan doen, en hoe spannend het soms ook is, het voelt goed!

Het idee om voor mezelf te beginnen speelde al vaker door mijn hoofd, maarja een fulltime baan met een vast contract zeg je toch niet zomaar op? Zeker niet als je net een huis gekocht en verbouwd hebt, en daardoor het geld goed kunt gebruiken. Het is ook niet zo dat ik het werk dat ik deed niet meer leuk vond. Waarom dan toch - met een flinke aanloop - dat diepe inspringen?

Bijna drie jaar geleden kreeg ik last van vermoeidheidsklachten. Het voelde alsof ik het hele weekend had doorgehaald en daarvan moest bijkomen. Alleen voelde dat na drie weken nog steeds zo. Nu had ik ook altijd wel een volle agenda met veel gezelligheid en feestjes naast mijn fulltime baan, maar ik was 25 dus dat moest ook prima kunnen. Omdat ik moe bleef ging ik naar de dokter en bleek ik een traag werkende schildklier te hebben. Opzich niks ernstigs als je qua medicatie goed bent ingesteld. En daar zat ook meteen het probleem; het duurt gemiddeld twee jaar voordat je de juiste dosering hebt gevonden. En ik was daar helaas geen uitzondering in.

Lang verhaal kort: er volgde een lange periode met veel ups en nog net iets meer downs, waarin mijn leven met 180 graden draaide. Feestjes, etentjes en andere leuke plannen moest ik geregeld afzeggen omdat ik de energie er niet voor had. Zelfs werken lukte af en toe niet (en dat was héél frustrerend). Ook al is het dus niks ernstigs, het heeft toch best een impact op je leven zo'n schildklier die niet lekker meewerkt.

Na ruim twee jaar tobben kan ik eindelijk weer zeggen dat het goed gaat. Ik heb alleen niet meer de eindeloze energie die ik had voordat dit alles speelde. Dat accepteren was misschien nog wel de grootste uitdaging, maar het is me gelukt. Ik plan nu avonden of weekenden in waarin ik even helemaal niks hoef, zodat ik kan opladen en er daarna weer een tijdje tegenaan kan. Daarnaast zeg ik makkelijker nee, omdat ik weet dat ik alleen mezelf (oké en m'n vriend) ermee heb als ik over m'n grenzen heen ga.

Ik ga dus een stuk bewuster met mijn energie om, wat erin resulteert dat ik ervoor kies om te doen waar ík zin in heb. Hierdoor werd de stap naar ondernemen en 'doing what I love' ineens een stuk makkelijker om te nemen. Want hoe geweldig is het als je kunt doen waar je energie van krijgt en dat dan je werk kan noemen?! De vrijheid om mijn eigen tijd in te delen speelt hierin ook een grote rol.

Omdat ik graag zoveel mogelijk wil doen waar ik blij van word besteed ik dingen waar ik wat minder blij van word, of minder goed in ben, liever uit. Op die manier kan ik mijn tijd zo efficiënt mogelijk indelen. Ik begrijp dan ook als geen ander dat jij er niet op zit te wachten om tijd in social media te steken, terwijl je die uren veel liever inzet om je met jouw passie bezig te houden. Je bent tenslotte niet voor niets gaan ondernemen.

En op dat punt kunnen onze wegen elkaar gaan kruisen. Ik wil jou namelijk graag helpen bij het beheren van je social media kanalen, zodat jij kunt doen waar jíj blij van wordt (en ik ook!). En eerlijk is eerlijk; je kunt er niet omheen dat je je social media up to date moet houden als je zichtbaar wilt blijven bij je doelgroep. Het is alleen zonde om het half te doen als je er geen tijd voor vrij wil of kan maken, of als je niet over de juiste kennis beschikt.

Ben je het met me eens dat je beter kan uitbesteden waar je minder goed in bent? Neem dan eens contact met me op! Onder het genot van een kop koffie of een borrel hoor ik graag waar je tegenaan loopt, en vertel ik je hoe ik je kan helpen.


Terug